Der er mange årsager til at følge med i Ajax’ kampe. Faktisk er det én af de største talentfabrikker i moderne fodbold. Hvis du følger med i deres kampe, vil du dermed også kunne følge kampe med fremtidens stjerner. Det kræver dog ikke, at du har en tv-pakke, for at kunne følge med i deres kampe, hvilket mange tror.

Faktisk behøver du end ikke et abonnement til hverken en streamingtjeneste eller en tv-pakke. Du kan nøjes med en konto hos en bookmaker, hvor du kan live-streame deres kampe. Det kan du bl.a. gøre hos Bet365, hvor du kan streame alle Ajax’ og de øvrige holds kampe i Æresdivisionen direkte på Bet365s platform.

Det kræver blot, at du har penge stående på din konto hos Bet365. Hvis du har det, så kan du se alle kampe, der afvikles i Æresdivisionen. Derfor er der også mange, der vælger at bruge bookmakerne til andet, end at indgå væddemål på kampene. Mange bruger dem nemlig også til at følge med direkte i de forskellige kampe.

Live-streaming af Ajax’ kampe: Sådan gør du det

Det er ikke specielt vanskeligt at følge med i Ajax’ kampe. Det er ikke engang et krav, at du sidder klistret til dit tv. Du kan sagtens følge med i alle kampe i Æresdivisionen fra andre enheder, hvis du fx er på farten. Her kan du blot streame fra din tablet eller smartphone, i stedet for at følge med på dit tv eller på din computer.

Dertil er det også værd at bide mærke i, at det er en billig måde at følge med i de ønskede fodboldkampe på. Du skal ikke betale for det, da det eneste krav er, at du har penge stående på din konto hos bookmakeren. Hvis blot du har det, så kan du streame lige så meget fodbold, som du overhovedet har lyst til at streame.

Det er tilmed ikke kun kampe fra Æresdivisionen, der kan streames. Faktisk kan du streame fodbold fra flere af de største europæiske ligaer. Derfor kan det kun gå for langsomt med at oprette en konto hos Bet365, så du kan følge alle fodboldkampe, du finder interessant. Det tager dig få minutter, og så kan du være i gang.

Historien bag AFC Ajax

Ajax blev grundlagt i Amsterdam på d. 18. marts 1900. Der gik kun 11, før de blev rykket op i den bedste liga i Holland. Dertil fik de deres første store succes i 1917, hvor de vandt KNVB Beker, som er den nationale cup i Holland. Året efter (det vil sige, at det var i 1918) blev Ajax også nationale mestre i Holland for første gang.

I 1918/19 forsvarede de deres titel. Det gjorde de dog med en sådan maner, at det gjorde dem til det eneste hold, der nogensinde har kunnet bryste sig af, ikke at tabe en eneste kamp i en sæson i Netherlands Football League Championship. I løbet af 1920’eren blev Ajax ved med at vise, at de var et særdeles stærkt hold.

Det gjorde de bl.a. ved at vinde Eerste Klasse West i både 1921, i 1927 og i 1928. Desværre blev de dog ikke ved med at opretholde succes på et nationalt niveau. Heldigvis var det dog noget, der ændrede sig i 30’erne, hvor det lykkedes dem at vinde fem nationale mesterskaber i hhv. 1931, 1932, 1934, 1937, samt i 1939.

De mange store successer i 1930’erne ved med til at gøre Ajax til det mest succesfulde hollandske hold i hele dette årti. De vandt deres anden KNVB Cup i 41/43, mens de også vandt deres ottende titel i 46/47, som var den sidste sæson, hvor de var trænet af Jack Reynolds, der har stået for alle deres nationale mesterskaber.

Stiftende medlem af Æresdivisionen

I 1956, som også var den første sæson af Hollands nye professionelle liga, Æresdivisionen, spillede Ajax med som stiftende medlem. Klubben fra Amsterdam blev dertil også de første nationale mestre i den nye liga og under det nye format. Det efterfølgende år deltog de for første gang i European Champion Clubs’ Cup.

De havde dog ikke succes i European Champion Clubs’ Cup, da de tabte 6 – 2 til de ungarske mestre Vasas SC i kvartfinalen. Holdet blev desuden mestre af Æresdivisionen i 1960, mens de også vandt en tredje KNVB Cup i 1961. Rinus Michels tog over som træner i 1965, efter at have spillet for Ajax mellem 1946 og 1958.

I denne forbindelse implementerede han hans filosofi, der hed Total Football. Det var en strategi og spillestil, der ikke blot blev synonym med Ajax, men også med det hollandske landshold. Et år tidligere havde Johan Cruyff desuden gjort debut. Han skulle vise sig at blive den bedste hollandske fodboldspiller gennem tiden.

I et tæt samarbejde formåede Michels og Cruyff at føre Ajax til den mest succes periode gennem hele Ajax’ historie. Det indebar selvfølgelig en masse sejr, trofæer og mesterskaber. De formåede blandt andet at vinde hele syv mesterskaber i Æresdivisionen, mens de også vandt fire KNVB Cups samt hele tre European Cups.

Havde stor succes i slutningen af 60’erne

Ajax vandt det hollandske mesterskab i 1966, 1967 og 1968, mens de også nåede til finale i European Cup i 1969, hvor de dog tabte til Milan. I løbet af 66/67-sæsonen scorede Ajax hele 122 mål i Æresdivisionen, mens de også vandt KNVB Cup. Det betød også, at de i denne sæson opnåede deres liga- og cup-double.

I 69/70-sæsonen lykkedes det desuden Ajax at vinde deres fjerde hollandske mesterskab samt deres anden liga- og cup-double på blot fem sæsoner. De formåede endda at vinde hele 27 ud af 34 kampe i ligaen. I løbet af disse 34 kampe formåede de at score 100 mål. De fortsatte endda deres succes i starten af 70’erne.

Allerede i 70/71-sæsonen fortsatte Ajax deres sejrsstime, da de vandt KNVB Cup. De nåede også til finalen i European Cup i 1971, hvor de lykkedes med at vinde 2 – 0 over Panathinaikos. De to mål blev scoret af Dick van Dijk og Aire Haan. Det var første gang Ajax kunne bryste sig af at blive kåret som europæiske mestre.

I samme år blev Cruyff desuden kåret til årets spiller i Europa. Efter den store succes i Ajax, forlod Michels dog klubben, da han var tilbudt stillingen som træner i Barcelona. Herefter blev trænerpositionen overtaget af Ștefan Kovács. Det skulle vise sig, at han ville få en rigtig god start som træner for det hollandske hold.

Stor succes i Kovács første sæson

Allerede i første sæson i Ajax havde Kovács stor succes, da han formåede at vinde både Æresdivisionen, den tredje KNVB Cup i streg samt European Cup. I næste sæson lykkedes det også at vinde over det argentinske Independiente i finalen i Intercontinental Cup i 1972, mens de også vandt Eurpean Cup og Æresdivisionen.

Det gjorde Ajax til den første klub til at vinde tre European Cup i streg, siden det lykkedes for Real Madrid i 1950’erne. I 1973 slog Michels’ Barcelona transferrekord ved at hente Cryuff til Catalonien. Kovács forlod det hollandske hold, for at blive træne på det franske landshold, hvilket markerede slutningen på en gylden æra.

I 76/77 vandt Ajax sit første nationale mesterskab i hele fire sæsoner. Det lykkedes dem dog at genvinde lidt af deres succes, da de to år efter formåede at vinde både KNVB Cuup samt Æresdivisionen i samme år. I start-80’erne vendte Johan Cruyff retur til klubben, samtidig med at flere unge talenter ville vise deres værd.

Det inkluderer blandt andet spillere som Marco van Basten og Frank Rijkaard. De vandt Æresdivisionen to år i streg i 82 og 83, hvor alle tre spillede en stor rolle i at opnå dette. Cruyff blev solgt til Feyenoord i 83, og herefter var det Vand Basten, der blev Ajax vigtigste spiller, da han bl.a. var topscorer i Æresdivisionen.

Cruyff vender tilbage som træner

I 1985 vender Cruyff retur til Ajax, men denne gang var det ikke som spiller. I stedet vender han tilbage, for at være træner for Ajax. I den første sæson med Cruyff som træner, endte de med at score hele 120 mål i 34 kampe. Det ændrede dog ikke på, at de alligevel endte med at placere sig på 2. pladsen bag PSV.

I den næste sæson tabte Ajax endnu engang Æresdivisionen til PSV, men de formåede dog i stedet at vinde i European Cup Winners’ Cup. Det var en stor sejr for dem, da det var deres første europæiske trofæ i hele 14 år. Efter dette, forlod Cruyff klubben, for at blive træner i Barcelona, som også Michels havde gjort før ham.

I samme ombæring blev Rijkaard and Van Basten solgt til hhv. Sporting CP og Milan. På trods af, at de lede store tab i forhold til både spillere og trænere, så var det ikke noget, der forhindrede dem i at vinde European Cup Winners’ Cup i 1988 også. Denne gang var det den belgiske klub KV Mechelen, de endte med at slå ud.