Der skal ikke være nogen tvivl om, at Brøndby IF er én af de mest succesrige fodboldklubber i dansk historie. Det gør sig ikke blot gældende for den danske liga, men også i europæisk sammenhæng. Gennem årene har de skabt sig en dedikeret skare af fans, der naturligvis prioritere at følge med i deres mange kampe.

Hvis du har lyst til at følge Vestegnens Drenge på grønsværen, så er der end ikke behov for en tv-pakke. Det kan selvfølgelig være en måde at gøre det på. Faktum er dog, at der findes nemmere, hurtigere og billigere måder at gøre det på. I stedet for at tegne en større tv-pakke, kan du nemlig blot oprette dig hos ViaPlay.

Live-streaming af Brøndbys kampe: Sådan gør du

Som kunde hos ViaPlay kan du streame alle kampe i Superligaen. Derfor er det ikke blot Brøndbys opgør, du kan følge, men derimod alle kampe, der afvikles i Superligaen. Forud den danske Superliga har de ligeledes rettighederne til Champions League, Premier League, La Liga, Serie A, Ligue 1 og meget mere.

Hvis du er vild med fodbold, så bør der ikke herske tvivl om, at du bør have en ViaPlay-konto. Hvis du endnu ikke har oprettet en konto hos ViaPlay, er det en god idé at skynde dig at gøre det. Så er du sikret, at du ikke går glip af flere kampe. Samtidig er det også en både nemmere og hurtigere løsning at sætte op.

I forhold til at betale for en stor tv-pakke, er der desuden også penge at spare. Derfor er der et væld af fordele ved at vælge ViaPlay med deres Sport-pakke. Endvidere bør det også nævnes, at du kan streame fodbold på alle dine enheder. Det inkluderer alt fra dit tv hjemme i stuen til din smartphone, hvis du er på farten.

Starten af Brøndby IF

Brøndby IF startede som en sammenlægning af Brøndbyvester IF og Brøndbyøster IF i 1964. Brøndbys første formand var Jørgen Lundø. De startede i den sjette bedste ud af elleve danske ligaer; Serie 1. I de første to af sæsonerne sluttede holdet på en fjerdeplads. De lagde derfor ikke ud med at være ét af landets bedste hold.

Blandt de første spillere på holdet, var holdkaptajn Per Bjerregaard at finde. Han var læge og var flyttet fra Jylland til København. Han skulle senere vise sig at få stor indflydelse på den fremtidige succes i klubben. I 67 blev Leif Andersen ansat som træner, hvis fokus på fysisk spil og disciplin skabte mere succes i Brøndby IF.

Det var faktisk på baggrund af dette, at de sikrede sig oprykning til Sjællandsserien. Her gik det dog ikke mere end middelmådigt. Sådan blev det ved i et par år, indtil man valgte at skifte Andersen ud med John Sinding. Det var en succes, da John Sinding fik gang i mandskabet, som resulterede i oprykning til Danmarksserien.

I 73 valgte Per Bjerregaard at stoppe sin aktive karriere som 27-årig. I stedet blev han formand for Brøndby IF. Det første han gjorde, da han trådte ind som formand var at fyre Sinding fra trænerposten. I stedet valgte han at ansætte den tidligere landsholdsspiller Finn Laudrup, der for kort tid inden var flyttet til kommunen.

Finn Laudrup overtager stilingen som spillende træner

Finn Laudrup overtog ikke blot stillingen som træner, men indtog også banen som aktiv spiller i kampene. På holdet var også hans svoger, Ebbe Skovdahl. Ikke nok med det, så havde Laudrup også sine to unge sønner med til klubben, Brian og Michael Laudrup. De skulle vise sig at blive nogle af Danmarks dygtigste spillere.

Under Laudrups styring blev der ændret markant på den spillestil, der oprindeligt havde været i Brøndby IF. I stedet for at spille for defensivt, blev strategien ændret til at være en mere offensiv én af slagsen. Allerede efter et år valgte Laudrup dog at give afkald på trænerposten, for i stedet at fokusere på at være spiller.

Efter oprykningen i 1975 valgte Finn Laudrup at forlade Brøndby IF, som nu spillede i 3. division. Det gjorde han, for i stedet at kunne spille for KB, der spillede i den højeste danske liga. Dengang var ligaen kendt under navnet 1. division. Et år senere valgte hans søn, Michael Laudrup, at følge med ham til KB.

Starten på en mere professionel klub

I 1977 lykkedes det for Brøndby at rykke op i 2. division. Her var de én af de klubber, der på kortest tid var i stand til at tilpasse sig med professionel fodbold i de bedste danske ligaer. Faktisk lykkedes det også for Per Bjerregaard at overtale Finn Laudrup til at vende retur til Brøndby IF på en professionel kontrakt i 1981.

Efter en sæson med hele 85 mål i 30 kampe formåede Brøndby at rykke op i den bedste liga i Danmark. Det skete under træner Tom Køhlert. Efterfølgende valgte Finn Laudrup at trække sig tilbage som 36-årig. I stedet vendte Michael Laudrup retur før 1982-sæsonen, som én af de ti spillere, der forlod KB i det år.

Brøndby IF vandt deres debutkamp i 1. division med 7 – 1 over de nyoprykkede B 1909. I denne kamp scorede Michael Laudrup to mål. Efter dette blev han kaldt op til det danske landshold. D. 15. juni 1982 blev han den første Brøndby-spiller, der kunne bryste sig af at vinde en landskamp sammen med det danske landshold.

De sluttede deres første sæson i 1. division med en fjerdeplads. Michael Laudrup afsluttede den første sæson i 1. divisionen på en tredjeplads over topscorer med 15 mål. Senere blev han endda også kåret som værende Årets danske spiller. Året efter (i 1983) blev Michael Laudrup solgt til Juventus F.C. for en stor sum penge.

Faktisk var det dengang den største transferhandel i dansk fodboldhistorie. Det betød selvfølgelig, at Brøndby fik et økonomisk råderum, der gjorde det muligt for dem at udvide yderligere.

Første danske mesterskabssejr i 1985

Efter at have spillet i den øverste danske liga i fire år, lykkedes det Brøndby IF at vinde sit første mesterskab i 1985. Det betød også, at Brøndby fik lov til at spille deres første europæiske kamp. Denne kamp blev spillet mod de ungarske mestre fra Budapest Honvéd FC, som de vandt 4 – 1 over i Europacuppen 1986.

Endvidere blev Brøndby IF også den første fuldt professionelle danske klub, da de kunne præstere at have ti forskellige spillere på en fuldtidskontrakt. Klubben blev dertil også introduceret på Københavns Fondsbørs i 1987. De var faktisk kun den anden klub i hele verden, der blev omdannet til et børsnoteret aktieselskab.

Begyndende europæisk succes

Gennem en stor del af firserne dominerede holdet den hjemlige liga. De sluttede ikke lavere end 2. pladsen indtil 1992. Det var et hold, der var bygget op omkring en lang række danske talenter. Det er noget, der lige siden har været ét af kendetegnene for holdet. Fra 87 til 91 vandt Brøndby titlen som Årets danske spiller.

Modtagerne var ikke blot en stor del af Brøndbys eget hold, men de udgjorde også en stor del af det danske landshold, der endte med at vinde EM i 1992. Den første målscorer i kampen var John ”Faxe” Jensen, som er én af de spillere, der var med på Brøndby Ifs hold. Det samme var gældende for kaptajn Lars Olsen.

Det stopper dog ikke her, for verdens bedste målmand i 92 og 93, Peter Schmeichel, samt den firedobbelte vinder af prisen som Årets danske spiller Brian Laudrup, og anden den anden målscorer i finalen, Kim Vilfort, var alle fra Brøndby. De blev vant til at vinde det danske mesterskab og fokusere derfor mere på Europa.

Henter Morten Olsen ind som træner

I 1990 valgte Brøndby IF at hente den tidligere landsholdskaptajn Morten Olsen ind som træner. Under hans styre fik han gjort UEFA Cup 90/91 til et højdepunkt i klubbens korte historie. Det var især sejrene over hold som Eintracht Frankfurt og Bayer 04 Leverkusen fra Tyskland, der indeholdte nogle imponerende bedrifter.

Ikke nok med det, så spillede de også mod russiske Torpedo Moskva, som også var en kamp, der indeholdte mange spændende præstationer af de danske spillere. Faktisk var klubben kun ganske få minutter fra at få en plads i finalen. I 88. minut af semifinalen scorede Rudi Völler et mål og sendte i stedet AS Roma i finalen.

Efter at den relativt lille danske klub formåede at præstere på et sådant niveau, var der mange, der pludselig fik øje på de gule og blå. De fik også øje på vigtige spillere som Lars Olsen, angriber og topscorer Bent ”Turbo” Christensen samt Peter Schmeichel, der var den absolutte stjerner, og som senere blev verdenskendt.

Det følgende år var dog ikke et nær så godt år. Faktisk var det, det hidtidig værste år i klubbens historie, hvis man ser på det med økonomiske briller. Der var mange ting, der gik galt i denne periode, hvilket førte til, at de stod med en gæld, der nærmede sig 400 mil. kr. Det betød, at de først vandt et mesterskab igen i 1996.