Der skal ikke herske tvivl om, at FC Barcelona er ét af de bedste fodboldhold i verden. Derfor er det altid en fryd at overvære, når de indtager grønsværen. Der er mange, der tror, at de ikke har mulighed for at se dine kampe, der spilles af FC Barcelona. Det skyldes typisk, at de ikke har en tv-pakke med de rette tv-kanaler.

Faktisk behøver du slet ikke en tv-pakke, for at kunne se Messi & Co., når de skal i aktion. Faktisk er det muligt at undgå at betale for et abonnement. Der er faktisk mulighed for at streame alle FC Barcelonas kampe hos en bookmaker. Det er en mulighed, der bl.a. tilbydes af Bet365 til alle medlemmer med penge på deres konto.

Live-streaming af FC Barcelonas kampe: Sådan gør du

Har du et ønske om at følge med i FC Barcelonas kampe, så er det en god idé at oprette en konto hos Bet365. Hvis du gør det, så er der ikke længere én eneste af deres kampe, du vil gå glip af, da du blot kan live-streame dem alle hos Bet365. Det er en god idé, da det både er en nem, hurtig og tilmed billig løsning.

Hvis du ikke allerede har en konto hos Bet365, så kan du nemt oprette dig. Det tager dig ganske få minutter at lave en konto, hvorefter du kan gå i gang med at se fodbold. Dertil kan du logge ind fra samtlige enheder, hvilket er ensbetydende med, at du sagtens kan følge med i FC Barcelonas kampe fra alle dine enheder.

Sådan blev FC Barcelona grundlagt

  1. 22. oktober 1899 indrykkede Hans Gamper en annonce i Los Deportes. I denne annonce annoncerede han hans ønske om at starte en fodboldklub. Der var en del positive tilbagemeldinger på hans annonce, hvilket resulterede i et møde på Gimnasio Solé d. 29. november i samme år. Der var elleve spillere, der dukkede op.

De elleve spillere var Waler Wild (den første formand for klubben), Bartomeu Terradas, Lluís d’Ossó, Carles Pujol, Otto Kunzle, Otto Maier, Enric Ducal, Pere Cabot, William Parsons, John Parsons og Josep Llobet. Alle disse spillere samt Hans Gamper var med til at stifte fodboldklubben Foot-Ball Club Barcelona i 1899.

FC Barcelona fik en god start i både de regionale og nationale turneringer. De deltog både i Copa del Rey og i Campionat de Catalunya. Allerede i 1902 lykkedes det for klubben at vinde sit første trofæ, hvor de også var med i deres første finale i Copa del Rey. Den vandt de dog ikke, men tabte i stedet 1 – 2 til Bizcaya.

I 1908 trådte Hans Gamper (nu kendt under navnet Joan Gamper) ind som formand for klubben. Det gjorde han i et desperat forsøg på at redde Barcelona fra at dø ud. Han mente, at de ikke blot havde svært ved at følge med på banen (de havde ikke vundet siden Campionat de Catalunya I 1905), men finansielt og socialt.

Han sagde til et møde: ”Barcelona kan og må ikke dø. Hvis der er ingen, der er villig til at prøve, så tager jeg ansvaret for at drive denne klub fra nu af”. Han var formand for klubben på fem særskilte tidspunkter fra 1908 til 1925. Én af hans store bedrifter var at købe et stadion til Barcelona, der kunne skabe en indkomst.

Flytter ind på Camp de la Indústria

  1. 14. marts 1909 flyttede holdet ind på Camp de la Indústria. Det var et stadium, der havde en kapacitet på 8.000 tilskuere. For at fejre deres nye stadion, valgte de at lave en logokonkurrence året efter. Vinderen af denne konkurrence blev Carles Comamala. Han lavede det logo, som klubben stadig benytte sig af i dag.

Med deres nye stadium kunne Barcelona også deltage i den første version af Pyrenees Cup, som på dette tidspunkt var bestående af de bedste hold fra Languedoc, Midi, Aquitaine (Sydfrankrig), Baskerlandet samt Catalonien. Alle disse regioner var tidligere medlemmer af Den Spanske Mark (også kaldet for Gothien).

Denne turnering var den mest prestigefyldte turnering på dette tidspunkt. Fra 1910 til 1913 lykkedes det for Barcelona at vinde turnering hele fire gange i streg. Carles Comamala spillede en stor rolle i at det kunne lade sig gøre. Det var nemlig ham, der trænede og styrede holdet sammen med Amechazurra og Jack Greenwell.

Sidstnævnte endte med at blive klubbens første fuldtidstræner i 1917. Den sidste udgave af denne turnering blev afholdt i 1914. Her blev den afviklet i Barcelona, men desværre var det ikke dem, der løb afsted med en sejr, for at runde det perfekt af. I stedet var det deres lokale rivaler fra Espanyol, der løb afsted med sejren.

I samme periode ændrede klubben sit officielle sprog fra castiliansk til catalansk. Det kan lyde underligt, men for en stor del af deres fan handlede det ikke om spillet i sig selv, men i højere grad om at være en del af den samlede identitet. Derfor udviklede Barcelona sig også til et vigtigt symbol for den catalanske identitet.

Kamp spilles for at ære Ramón Torralba

  1. 4. februar 1917 spillede klubben deres første kamp for at ære Ramón Torralba. Han spillede i klubben fra 1913 til 1928. Denne kamp blev spillet mod det lokale hold Terrassa, som Barcelona vandt 6 – 2 over. Gamper valgte i denne periode også at søsætte en kampagne, der handlede om at få flere medlemmer i klubben.

Det havde han god succes med, da klubben i 1922 kunne bryste sig af at have mere end 20.000 medlemmer. Det var med til at finansiere et nyt stadium, hvorfor de flyttede til Les Cortes, som de indviede det samme år. Les Cortes havde en kapacitet på hele 30.000, men i løbet af 1940’erne blev det udvidet til over 60.000.

Det var også i denne periode, at Gamper hyre Jack Greenwell som den første træner på fuldtid i hele klubbens historie. Efter at han blev hyret, begyndte de at klare sig bedre på banen. Under Gamper vandt de seks Copa del Rey, fire Pyrenees Cups og elleve Campionats de Catalunya, hvorfor de oplevede deres første gyldne æra.

Primo de Riveras indflydelse på FC Barcelona

  1. 14. juni 1925 begyndte tilskuerne på stadion at synge den spanske nationalsang. Det blev gjort i en protest mod Primo de Riveras diktatur. Som et resultat heraf, blev stadion lukket ned i seks måneder. Det medførte også, at Gamper var nødt til at trække sig fra sin post som formand, efter at have mere end 20 år i klubben.

Det hele ramlede dog sammen med en overgang til mere professionel fodbold. I 1926 meldte direktionen i klubben ud, at de havde i sinde at drive en professionel fodboldklub. D. 3. juli 1927 afholdte de en kamp for at ære Paulino Alcántara. Denne gang var det dog det spanske landshold, der blev spillet imod.

Da kampen skulle startes, smed den lokale journalist og pilot Josep Canudas bolden ud fra sit fly, og ned på banen. I 1928 vandt de Spanish Cup, hvilket blev fejret med et digt, der fik navnet “Oda a Platko”, som var skrevet af et medlem af Generation of ’27, Rafael Alberti, som var inspireret af Franz Platkos bedrifter.

  1. 23. juni 1929 lykkedes det for FC Barcelona at vinde den første udgave af Spanish League. Året efter at de vandt mesterskabet, endte Gamper med at begå selvmord. Det gjorde han som et resultat af en lang periode med depression, som han blev ramt af, fordi han lede af både personlige og finansielle problemer.

Barcelona træder ind i en nedadgående periode

På trods af, at de fortsat havde dygtige spillere som Josep Escolà på holdet, trådte de nu ind i en periode, der ikke gik helt, som de gerne ville have den til at gå. Det var især en periode, hvor der mere fokus på politiske konflikter, end på sport, i samfundet. Det fik antallet af tilskuere til hver kamp til at falde meget drastisk.

De klarede sig fornemt på det regionale plan, da de formåede at vinde Campionat de Catalunya i både 1930, 1931, 1932, 1934, 1936 og 1938. På trods af dette, så havde de dog ikke specielt stor succes et nationalt plan. Denne eneste undtagelse er, at de vandt den omstridte titel i 1937

En måned efter, at den spanske borgerkrig brød ud i 1936, var der flere spillere fra Barcelona, der blev hvervet til dem, der kæmpede imod den militære opstand. Det var der dertil også en lang række spillere fra Athletic Bilbao, der gjorde. D. 6. august blev klubformand Josep Sunyol myrdet af Falangist-soldater.

Som følge af dette blev han angivet som martyr for barcelonisme, og hans mord blev en stor del af klubbens historie. I sommeren 1937 var holdet på tur i både Mexico og USA, hvor de blevet modtaget som ambassadør for den Anden spanske republik. Det var en tur, der gav en god indpustning til klubbens økonomi.

Det betød dog også, at halvdelen af holdet var nødt til at søge asyl i enten Mexico eller Frankrig, og det gjorde det svært for resten af holdet at vinde trofæer.