FC København er Danmarks største fodboldklub. Det er aktuelt på tværs af et væld af parametre. Eksempelvis har de et stort antal fans, der følger med i deres kampe. Hvis du også gerne vil kunne følge med i alle deres kampe, kræver det enten den rette tv-pakke, eller et sted, hvor du kan streame dem.

Heldigvis er der rig mulighed for at streame deres kampe. Det kan du endda gøre flere steder, men ViaPlay giver dig dog adgang til både deres danske og europæiske kampe, hvorfor det er at foretrække.

FC København Live: Sådan gør du

Hvis du ønsker at følge med, når FC København løber ind på grønsværen, så har du flere muligheder. Der er dog især én mulighed, der er værd at gøre brug af. Du bør nemlig oprette en konto hos ViaPlay, da det giver dig mulighed for at streame samtlige kampe, der bliver afviklet i den danske Superliga.

Derfor er det ikke kun FCKs kampe, der bliver sendt på streamingtjenesten. Endvidere har de også rettigheder til kampe, der spilles i bl.a. Champions League, Premier League og Bundesliga. Derfor er du garanteret, at du ikke kommer til at mangle fodbold i dit liv, hvis du oprette en konto hos ViaPlay Sport.

Heldigvis er det ikke noget, der er synderligt tidskrævende eller besværlig. Udfyld blot en formular, indtast dine kortoplysninger, og få minutter kan du være i gang med at se din første fodboldkamp på ViaPlay. Derfor bliver det heller ikke meget nemmere. Det er sandsynligvis én af grundene til ViaPlays store popularitet.

Historien bag FC København

Det er ikke alle der ved, at FC København faktisk er en relativt ny klub. Den blev nemlig stiftet d. 1. juli 1992 som en overbygning af Københavns Boldklub (KB), som faktisk er Danmarks ældste klub, og Boldklubben 1903 (B 1903). Begge klubber var i problemer, og det var dét, der forårsagede denne overbygningsløsning.

KB var ikke i stand til at tjene nok til at spille på sin hjemmebane, Idrætsparken. Siden midten af 80’erne var de også præget af sportslige problemer, som forårsagede bange anelser for holdets fremtid. B 1903 var ikke helt tilfredse med deres stadion, mens de frygter, at klubben ville få store problemer med deres økonomi.

I slutningen af 80’erne starter der forhandlinger mellem hhv. B 1903, Frem, Lyngby Boldklub, Fremad Amager og KB, om at lave et nyt københavnsk storhold, der skulle have et nyt stadion som hjemmebane. Det endte dog med at være KB og B 1903 i overbygningen, der fik tildelt navnet F.C. København, og blev et storhold.

Hjemmebanen blev selvfølgelig det ombyggede stadion, PARKEN. Ikke nok med det, så blev OL-helten Harald Nielsen hentet ind som bestyrelsesformand for klubben. I samme ombæring blev det også besluttet, at holdet skulle træne på KBs daværende baner på Peter Bangsvej på Frederiksberg.

De havde en god trup, der bestod af bl.a. Ivan Nielsen, Pierre Larsen og Michael Manniche. De var med til at vinde mesterskabet i den første sæson. Det blev sikret mod Brøndby IF på Brøndby Stadion i en kamp, der endte 3 – 2. I dag er de to rivaler, og deres opgør kaldes Slaget om København eller Nyklassikeren/New Firm.

FCK træder ind i en stille periode

Deres anden sæson gik dog ikke helt sæson. De sluttede på en andenplads i ligaen, hvorefter klubben trådte ind i en forfærdelig periode. De tabte blandt andet 5 – 0 til det tjekkiske hold Hradec Králové i 1995 i Europa Cuppen. Det er et rigtig godt eksempel på, at FCK ikke spillede synderligt imponerende i denne periode.

I Superligaen var det ligeledes heller ikke godt. De måtte nøjes med det ene dårlige resultat efter det andet. I perioden 1995 til 200 endte de som nr. 6 – 8. De havde få højdepunkter i denne periode, men de fik dog den første og anden pokaltitel i hhv. 1995 og 1997, mens de fik en 3. plads i Superligaen i 1998.

Flemming Østergaard kommer til

Flemming Østergaard, der hurtigt fik kælenavnet Don Ø, tiltrådte som direktør i 1997. Tidligere havde han været i Lyngby Boldklub, som han skiftede fra under et stort postyr. Før dette var han adm. direktør i Kinnarps A/S, som han ligeledes indtrådte som sponsor med i FC København ved klubbens dannelse i 1991.

Efter hans tiltrædelse som direktør (og senere også bestyrelsesformand) er FCK blevet én af de rigere klubber i Europa. De har formået at mangedoble sin børsnoterede værdi, men har også udviklet klubben fra at være en mindre virksomhed med få ansatte til at være en stor virksomhed med hundredevis af ansatte.

Endvidere var det også under hans ledelse, at de udvidede deres forretningsområde fra blot at være en alm. fodboldklub til at være en koncern, der havde basis i underholdningsbranchen. I denne forbindelse blev FCK også børsnoteret under navnet PARKEN Sport & Entertainment A/S, efter deres opkøb af parken.

Med tiden har koncernen investeret og udvidet sit forretningsområde. Det har de blandt andet gjort ved at købe 75 % af Lalandia, købe fitness.dk og i 2001 stiftede FC København ligeledes en håndboldklub for både herre og damer. Det gjorde de i forbindelse med at de overtogt driften af klubben Frederiksberg IF (FIF).

Indkøb af Brian Laudrup

  1. 10. november 1998 foretog Flemming Østergaard og FC København ét af de største spillerindkøb i dansk fodbold i nyere tid. Det gjorde de, da de hentede Brian Laudrup fra Chelsea F.C. Laudrup var blevet træt af at spille i udlandet og ville gerne hjem. De endte med at måtte betale 1,2 millioner pund for købet.

I kontrakten mellem FC Købehavn og Chelsea F.C. blev der desuden indskrevet en klausul, der sagde, at Brian Laudrup kunne fortryde sit skifte frem til d. 31. maj 1999. Efter at have spillet blot 12 kampe for klubben var det ikke længere interessant for Laudrup, der efterfølgende valgte at skifte til Ajax Amsterdam i Holland.

Han var utilfreds med flere ting, men bl.a. den behandling han fik på danske stadions. Han var dog heller ikke glad for den store fokus, der var på ham og hans familie i de danske medier. Don Ø valgte derefter at udvide direktionen med en sportsdirektør. Til at varetage denne stilling ansatte klubben Niels-Christian Holmstrøm.

Den gyldne æra

I 2001 gik klubben ind i en periode med stor succes. I hele syv år havde klubben været præget af, at de ikke kunne levere de resultater i Superligaen, som de gerne ville. I 2001 skete der dog noget, da de i dette år fik succes med at vende de sportslige fiaskoer til succes. Det var også starten på en gylden æra for FC København.

Det var dog ikke en succes, de kom til, uden at det kostede dem noget. Tværtimod, så var de nødt til at lave store investeringer, for at få det til at lykkes. De brugte rigtig mange penge på at hente den engelske træner Roy Hodgson til klubben. Samtidig købte de også både Jacob Laursen i Derby og Ståle Solbakken i AaB.

Derfor blev der investeret en del penge i trænere og spillere, der skulle lede holdet mod endnu et mesterskab. Ståle Solbakken nåede dog kun at spille 14 kampe for FCK, da hans hjerte en dag satte ud under en træning. Det lykkedes heldigvis for Frank Odgaard, der var FCKs læge, med at få ham genoplivet vha. hjertemassage.

Det betød dog at Ståle Solbakken var nødt til at stoppe sin karriere. Det gav dog plads til Christian Poulsen, der tog over på midten. De fik sikret mesterskabet i sæsonens næstsidste kamp imod Brøndby IF. Efter dette har FCK vundet ni Danmarksmesterskaber i hhv. 2003, 2004, 2006, 2007, 2009-2011, 2013, og 2016.

Ydermere har de også vundet fem pokaltitler i 2004, 2009, 2012, 2015 og 2016 samt 2 Royal League-titler i 2005 og 2006.

Deltagelse i europæiske turneringer

Allerede i de første år opnåede klubben deltagelse i Europacup-turneringer for mesterhold og pokalvindere. Det var dog en begrænset succes, da de tabte 7 – 0 til franske AJ Auxerre i UEFA Cuppen i 92/93 samt 7 – 0 til AC Milan fra Italien i Champions Cup i 93/94. Senere er det dog gået lidt bedre for københavnerne.

I perioden 1998 til 2003 fik de en række gode resultater, hvor de bl.a. tog point fra hold som Chelsea F.C., S.S. Lazio og Glasgow Rangers. I en periode kunne de spille op mod disse hold. I 01 kunne de avancere forbi Ajax Amsterdam i UEFA Cuppen, hvor de dog blev slået ud af Borussia Dortmund i den efterfølgende runde.

Det er dog fra 2005 og frem, at de har haft størst succes i de europæiske turneringer. Det lykkedes bl.a. for første gang at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League i 2006. På dette hold havde de store profiler, hvilket blandt andet talte Tobias Linderoth, Marcus Allbäck, Michael Gravgaard, og Jesper Christiansen.

I de to efterfølgende sæsoner kvalificerede de sig til gruppespillet i Europa League, mens det lykkedes for klubben at kvalificere sig til gruppespillet i Champions League for anden gang i 10/11. Det indbragte hele 158 millioner kroner fra UEFA i præmie- og TV-penge.