Liverpool er ikke blot en klub, der har nogle af de mest inkarnerede fans. Det er desuden også én af de mest traditionsrige klubber i hele verden. Derfor har Liverpool naturligvis også et stort antal fans i Danmark, hvoraf en stor del af dem ønsker at følge med i Liverpools kampe. Det er heldigvis ikke synderligt vanskeligt at gøre.

Hvis du gerne vil følge med i Liverpools kampe, så kræver det faktisk bare en konto hos ViaPlay. Hvis du har det, så skal du ikke være bekymret for, at du går glip af én af deres opgør. Det er dog ikke ensbetydende med, at du kun kan se Liverpools kampe. Faktisk giver en sådan konto dig adgang til alle opgør i Premier League.

Live-streaming af Liverpool-kampe: Sådan gøres det

Det behøver ikke at være svært at følge med i Liverpools kampe. Det kræver intet andet, end at finde kampen hos ViaPlay. Når du har fundet den, skal du selvfølgelig blot trykke ’Start’. Derfor er det – i mange tilfælde – en bedre løsning at bruge ViaPlay, end at se den på en tv-kanal, hvor der ofte også er rigtig mange reklamer.

Hvis du ikke har en konto hos ViaPlay, så er det nemt at oprette én. Faktisk kan det klares i løbet af ganske få minutter. Du skal udfylde en formular med dine personlige oplysninger og indtaste dine kortoplysninger. Når det er gjort, så er din konto klar, hvorefter du kan logge ind og finde den Liverpool-kamp, du ønsker at se.

Med en konto hos ViaPlay kan du også streame de mange kampe på alle dine enheder. Du er ikke tvunget til at sidde foran dit tv, hvis det ikke ønskes. Du kan blot finde din stream frem på din smartphone, tablet eller PC. Det er især en fordel for dig, der ofte er på farten, da du dermed altid har live-streaming lige ved hånden.

Den første historie bag Liverpool F.C.

Liverpool F.C. blev grundlagt efter en tvist mellem Everton-udvalget og John Houlding, der både var formand for klubben og ejer af Anfield. Efter otte år på det kendte stadion, valgte Everton i 1892 at flytte til Goodison Park. Derfor valgte Houlding at grundlægge Liverpool F.C., der begyndte at spille på Anfield i stedet for.

I starten hed holdet dog ikke Liverpool F.C., men derimod Everton F.C. and Athletic Grounds Ltd. Af de fleste blev det dog forkortet til Everton Athletic. Der gik dog ikke lang tid efter stiftelsen, før navnet blev ændret til Liverpool F.C. Faktisk skete det allerede i marts 1892, som er samme år, som klubben blev oprettet i.

Tre måneder efter dette, opnåede klubben en anerkendelse hos The Football Association, der havde nægtet at anerkende den som Everton. Holdet lykkedes med at vinde Lancashire League i deres debutsæson, og det førte til, at de fik en plads i 2. Division i Football League i starten af 93/94-sæsonen – året efter deres start.

Efter en slutplacering som førstepladsen i 2. Division, blev klubben rykket op i 1. Division. Her lykkedes det faktisk også at vinde deres første titel allerede i 1901. Der skulle dog gå fem år, før de vandt igen. I 1906 var de nemlig i stand til at vinde deres anden titel i 1. Division i Football League, der var øverste liga i England.

Første FA Cup-finale i 1914

Liverpool nåede deres første finale i FA Cup i 1914, hvor de dog tabte 1 – 0 til Burnley. De havde bedre succes i ligaen, som de vandt to år i streg i 1922 og 1923. Derfra gik der dog lang tid, før de igen vandt et nyt trofæ. Faktisk vandt de første deres næste trofæ i 46/47-sæsonen, da det lykkedes at vinde 1. Division igen.

Denne gang var det under kontrol af den tidligere West Ham United-spiller George Kay. De tabte deres anden finale i FA Cup i 1950, hvor de spillede imod Arsenal. Faktisk gik det endnu dårligere for dem, da de formåede at blive rykket ned i 53/54-sæsonen. Herefter skulle de derfor begynde at spille i 2. Division i Football League.

Kort tid efter tabte Liverpool også 2 – 1 til Worcester City i finalen i FA Cup i 58/59. Kort tid efter dette blev Bill Shankly hyret som træner. Da han ankom til klubben, lagde han hårdt ud, ved at afskedige hele 24 spillere. Dertil lavede han deres tidligere skorum om til et rum, hvor trænerne kunne diskutere strategi mv.

I dette rum begyndte Shankly og de øvrige medlemmer af ’Boot Room’, som det blev kaldt, Joe Fagan, Reuben Bennett, og Bob Paisley, at genskabe holdet. Det virkede tydeligvis, for i 1962 var de igen at finde i 1. Division. Blot to år efter (i 1964) vandt de også titlen, hvilket faktisk var første gang i intet mindre end 17 år.

Vinder første FA Cup i 1965

I 1965 lykkedes det endelig for Liverpool at vinde deres første FA Cup. I 1966 vandt de 1. Division, men tabte dog også i European Cup Winners’ Cup-finalen til Borussia Dortmund. Liverpool vandt bade ligaen og UEFA Cup i 72/73-sæsonen, mens det også lykkedes for dem at finde FA Cup-finalen igen i det efterfølgende år.

Shankly valgte kort tid efter at trække sig tilbage som træner, hvorefter trænerpladsen blev overtaget af hans assistent, Bob Paisley. I 1976, som var Paisleys anden sæson som træner, vandt klubben både ligaen og UEFA Cup. Året efter vandt de ikke kun titlen igen, men vandt også European Cup for første gang i klubbens historie.

De havde dog ikke succes med at vinde FA Cuppen i 1977, hvor de tabte i finalen. I 1978 vandt Liverpool igen i European Cup, mens de vandt titlen i 1. Division igen i 1979. I løbet af Paisleys ni sæsoner, opnåede de stor succes, da de vandt hele 20 trofæer. Det eneste trofæ, han ikke havde held med at vinde, var FA Cup-trofæet.

Paisley trækker sig tilbage som træner i 1983

I 1983 vælger Paisley at trække sig tilbage. Her bliver hans plads overtaget af Joe Fagan, der hidtil har ageret assistent for Paisley. De fortsatte med at klare sig godt, da de vandt både 1. Division, League Cup og European Cup i Fagans første sæson, hvilket gjorde dem til det første engelske hold til at vinde tre trofæer i én sæson.

I 1985 nåede de igen til finalen i European Cup, hvor de spillede mod Juventus på Heysel Stadium. Forud for kampstart, brød en stor mængde Liverpool-fans gennem hegnet, der holdt de to holds fans adskilt. Det gjorde de med henblik på at angribe fans fra Juventus. Det udviklede sig til, der i dag er kendt som Heysel-tragedien.

Det resulterede nemlig i, at vægten af personer var så høj, at en vægt ikke kunne klare det. Vægten kollapsede ned over en stor menneskemængde, som endte med at dræbe 39 fans, hvoraf de fleste var italienske fans. På trods af protester fra begge trænere, blev kampen alligevel spillet – Liverpool endte med at tabe 1 – 0.

Som et resultat af denne tragedie, blev alle engelske klubber frataget deres ret til at deltage i alle europæiske turneringer i fem år. Liverpool fik dog frataget deres ret i ti år, men dette endte senere med at blive reduceret til seks år. 14 Liverpool-fans blev sigtet og dømt for uagtsomt manddrab, som følge af den store tragedie.

Det var ikke den eneste tragedie for Liverpool

Fagan havde valgt at trække sig tilbage kort inden den store tragedie. Derfor Kenny Dalgish blev udvalgt som spillende træner. I løbet af den periode, hvor han var træner, lykkedes det for Liverpool at vinde yderligere tre titler i 1. Division samt to FA Cups. Det inkluderer en såkaldt League og Cup-double i 85/86-sæsonen.

På trods af deres store succes, så var det dog en succes, der blev overskygget af Hillsborough-tragedien. Det var en stor tragedie, der gik verden rundt. I en FA Cup-semifinale mod Nottingham Forest på d. 15. april 1989, blev flere hundrede fans fra Liverpool mast op mod et stort hegn på stadion, som kostede flere liv.

Intet mindre end 94 fans mistede livet den dag. Det 95. offer døde på hospitalet fire dage efter, som følge af de skader, han havde pådraget sig. Det 96. offer mistede livet fire år efter, uden nogensinde at være kommet til bevidsthed igen. Efter den store tragedie, iværksætte staten en undersøgelse af stadionsikkerheden.

Det resulterede i, at de udarbejdede og publicerede Taylor Report, der banede vejen for et krav om, at alle hold i den øverste liga skulle have stadions, der bestod udelukkende at siddepladser. I rapporten blev der dog også skrevet, at den primære årsag til tragedien var, at der ikke var nok kontrol fra politiets side.

I selvsamme sæson var Liverpool dog også en del af den tættese ligasæson nogensinde. De sluttede nemlig lige med Arsenal, da de både havde samme antal point og samme måldifference. De endte dog med at tabe titlen som følge af totalt antal scorede mål, da Arsenal scorede det afgørende mål i sidste minut af sæsonen.