Det behøver ikke at være besværligt at opsætte en live-stream af en PSG-kamp. Det handler blot om at vide, hvor du skal lede henne. Hvis du ønsker at følge med i PSG og de øvrige hold i Ligue 1s kampe, så skal du blot oprette dig et sted, hvor du kan streame disse kampe. Det kan du blandt andet gøre hos Bet365.

Live-streaming af PSGs kampe: Sådan gør du

PSG er et fransk tophold, der kan bryste sig af mange stjernespillere i startopstillingen. Derfor er det ofte en fryd for øjet at se det parisiske hold spille. De går ind på grønsværen som klare favoritter til en stor del af deres kampe. I mange tilfælde ende de også med at indfrier de forventninger, der hviler på deres skuldrer.

Derfor er der også god grund til at følge med, når PSG skal spille mod de mange andre franske hold i Ligue 1. Det har du heldigvis rig mulighed for at gøre. Du kan nemlig se med hos flere bookmakere, hvilket blandt andet inkluderer Bet365. Det kræver endda ikke engang, at du betaler for det.

Hvis du gerne vil nyde det franske storhold, når de spiller, så kan du blot oprette en konto hos Bet365. Det eneste, der er krævet er, at du har penge stående på din konto. Hvis du har det, så har du sikret dig adgang til samtlige kampe, der sendes i Ligue 1. Du kan følge kampene fra både din mobil, tablet og computer.

Historien bag PSG

PSG (der er en forkortelse for Paris Saint-Germain Football Club) blev grundlagt d. 12. august 1970, efter en fusion af Paris Football Club og Stade Saint-Germain. Det tog dem ikke lang tid, før PSG formåede at skabe røre i Ligue 1. Det gjorde de allerede i første sæson, efter det lykkedes dem at vinde titlen i Ligue 2.

Det varede dog ikke længe, før deres momentum ophørte. Det betød at klubben faktisk blev opløst i 1972. Paris FC forblev i Ligue 1, mens PSG i stedet fik lov til at beholde navnet, og blev rykket ned i 3. divisionen. PSG fik deres hævn, da de fik kæmpe sig tilbage til Ligue 1 i 1974, hvor Paris FC endda rykkede ned.

I det samme år rykkede de også ind i Parc des Princes. De kunne tilføje deres første store trofæ til skabet i deres klublokaler i form af French Cup i 1982. Det var en speciel periode af PSGs historie, der i høj grad blev domineret af velkendte spiller som Safet Sušić, Luis Fernández og Dominique Rocheteau.

Ikke nok med, at de løb afsted med sejren i French Cup i 1982, så lykkedes det dem også at vinde deres første titel i Ligue 1 i 1986. Her nåede de dog toppen, hvorefter de igen begyndte at dale ned ad. Canal+ besluttede sig for at købe klubben, og det fik tilfør ny energi til klubben, som sendte dem ind i en ny gylden æra.

De vandt ni trofæer i løbet af 90’erne

Under lederskab af David Ginola, George Weah og Raí, lykkedes det faktisk klubben at vinde intet mindre end ni trofæer i løbet af 90’erne. Havd der dog er mest mindeværdigt er, at de vandt deres enden titel i Ligue 1 i 1994. Dertil vandt de også UEFA Cup i 1996, som naturligvis også var en stor bedrift for pariserne.

I starten af 2000’erne havde PSG dog svært at holde sig på det samme høje niveau, på trods af, at de hentede hjælp i form af både Ronaldinho og Pauleta. De vandt fem yderligere trofæer i form af tre French Cups, en League Cup og en UEFA Intertoto Cup, men de blev dog bedre kendt for at navigere mellem flere kriser.

Faktisk tilbragte Paris Saint-Germain hele to sæsoner med at afværge nedrykninger, der kun blev undgået på meget snæver vis. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at der ikke skulle lang tid, før det var noget, der kom til at ændre sig. Derved trådte det franske Paris Saint-Germain igen ind i en gylden æra.

Qatar Sports Investments (QSI) overtager aktiemajoriteten i 2011

Det hele ændrede sig for PSG i 2011, da Qatar Sports Investments (QSI) købte sig ind og overtog majoriteten af aktierne i selskabet bag klubben. Siden opkøbet af klubbet er der blevet investeret en stor mængde penge i nye spiller. Det har ledt til, at de har skrevet kontrakt med nogle af verdens bedste fodboldspillere.

I løbet af en relativt kort tidsperiode har PSG skrevet kontrakt med store stjerner som Zlatan Ibrahimović, Thiago Silva, Edinson Cavani, Neymar og Kylian Mbappé. Det har ikke blot skabt en international popularitet omkring holdet, men har ligeledes være afgørende for, at de er begyndt at dominere fransk topfodbold.

På trods af dette, så har det vist sig, at et trofæ i UEFA Champions League ikke er noget, de kan opnå. Det er ikke lykkedes dem at nå længere end kvartfinalen siden 2012. Det er dog én af de meget få trofæer, der ikke har fundet vej til trofæskabet hos den franske klub – og mange tror, at det kun er et spørgsmål om tid.

Ejerskab og finansiel situation i PSG

I de første tre år af klubbens eksistens, var Paris Saint-Germain faktisk en fanejet klub, der havde op mod 15.000 fans, der havde andel i klubben. Dengang blev klubben drevet af en bestyrelse, der bestod af blot tre bestyrelsesmedlemmer, som var de følgende: Guy Crescent, Pierre-Étienne Guyot og Henri Patrelle.

I 1973 købte en gruppe af franske forretningsmand klubben. Det første opkøb af klubben blev ledt af Daniel Hechter og Francis Borelli, der dog ikke nåede at have klubben på deres hænder i lang tid. Allerede i 1991 blev klubben solgt igen, da Canal+ købte den, men heller ikke de havde ejerskab i synderligt lang tid.

Allerede i 2006 skiftede den franske klub endnu engang hænder. Denne gang det dog Colony Capital, der tog over. Det er dog den ejer, der har ejet klubben i kortest tid, da Qatar har ejet klubben siden 2011. De ejer den franske klub gennem deres selskab til sportsinvesteringer, der hedder Qatar Sports Investments (QSI).

Er én af blot to statsejede klubber

Det betyder også, at PSG faktisk er én af blot to statsejede klubber i verden. Den anden klub er Manchester City. Som et resultat af dette, så er Paris SG dermed også én af de klart rigeste klubber i verden. QSI, der er et datterselskab Qatar Investment Authority (QIA), er nemlig ejet af staten Qatar.

Gennem dette selskab overtog de aktiemajoriteten i juni 2011, mens de købte resten af aktierne i klubben i marts 2012. Derfor er formanden i QSI, Nasser Al-Khelaifi, også formand for PSG. Den reelle chef er dog Emir of Qatar Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, der er både formand for QIA og stifter af QSI.

QSI hævdede at de ville føre PSG til CL-sejr

Da QSI købte sig ind i klubben, hævdede de, at de ville gøre holdet i stand til at vinde UEFA Champions League. De hævdede også, at de ville gøre PSG til det største navn i hele Frankrig. Siden sommeren 2011 har PSG da også brug mere end 1 milliard euro på at hente nye spillere ind, som har forbedret holdet på kraftig vis.

Som det også tidligere er angivet, så er der tale om spillere såsom Thiago Silva, Zlatan Ibrahimović, Edinson Cavani, David Luiz, Neymar og Kylian Mbappé. Det har medført, at de er begyndt at dominere fransk fodbold, hvilket har affødt intet mindre end 20 nationale titler, siden QSI købte sig ind i den franske storklub.

På trods af deres store succes i Frankrig, så har de ikke dog ikke haft den samme succes, når det kommer til europæisk fodbold. Derfor er det heller ikke lykkedes dem at vinde et Champions League-trofæ. Faktisk har de mange spillerindkøb blot give dem problemer med UEFA og deres Financial Fair Play-regler (FFP).

Havde den sjette højeste omsætning i 17/18-sæsonen

I 17/18-sæsonen kunne PSG præsentere den sjette højeste omsætning af alle fodboldklubber. Ifølge Deloitte havde de en omsætning på hele 542 millioner euro. Ikke nok med det, så er de ifølge Forbes også opgjort til at være den 11. mest værdifuld fodboldklub i verden. Klubben har en værdi på hele 825 millioner euro.

Den stærke finansielle position er blevet opnået som følge af lukrative sponsoraftale med flere velkendte brands, hvilket bl.a. inkluderer Nike og ALL. Det er dog ikke noget, der ændrer på, at det kun få gang er sket, at klubben har været profitabel. Ikke blot i de seneste år, men faktisk gennem hele klubbens levetid.

Inden Qatar overtog klubben, havde den tabt hele 300 millioner euro mellem 1998 og 2010. Da der er blevet investeret en stor mængde penge i køb af nye spillere, stadion mv. i løbet af de seneste par år, så er der også kun en lille chance for, at det bliver en profitabel forretning for Qatar og QSI i den nærmeste fremtid.