Om du hader eller elsker dem, så er det ikke til at komme udenom, at Real Madrid er ét af verdens definitivt bedste klubhold. De har mange fans i hele verden, herunder også i Danmark. Derfor er der mange af deres danske fans, der gerne vil følge med i deres kampe, men som ikke har de tv-kanaler, der har rettighederne.

Heldigvis behøver du ikke at betale for en dyr tv-pakke, for at følge Real Madrids kampe. Du kan nemlig blot live-streame samtlige opgør hos én af de bookmakere, der tilbyder live-streaming af La Liga-opgør. Flere af de bookmakere, der er aktive på det danske marked, tilbyder dette. Én af dem er dog Bet365.

Live-streaming af Real Madrid: Sådan gør du

Det er faktisk rigtig nemt at streame samtlige kampe, der spilles af Real Madrid. Mange tror, at man er nødt til at have den største tv-pakke, før det er muligt. Sådan forholder det sig dog slet ikke. Det kræver ikke andet, end en aktive konto med penge på hos Bet365. Har du det, så kan du streame alle kampe i La Liga.

Som angivet, så kan du se alle Real Madrids kampe hos Bet365, men du er dog ikke begrænset til de kampe, der spilles af Real Madrid. Tværtimod, så kan du streame alle kampe, der spilles i La Liga og Segunda Division. Det er en både en billig, lovlig og simpel måde at følge med i spansk fodbold på.

Endvidere bør det også pointeres, at du kan bruge samtlige enheder til at streame på. Derfor er du ikke nødt til at bruge din PC. Du kan sagtens bruge enten din smartphone eller din tablet, såfremt det ønskes. En god løsning kan dog være at investere i en Chromecast, så du kan streame det fra din PC til dit TV.

De første år i Real Madrids historie

Real Madrid har en historie, der strækker sig langt tilbage. Deres historie strækker sig faktisk helt tilbage til da Madrid blev introduceret til fodbold af en række af eleverne på Institución Libre de Enseñanza. En større del af disse var desuden personer, der tidligere havde gået på både Cambridge og Oxford University.

I 1897 blev Sociedad Sky Football grundlagt. De blev dog senere kendt som La Sociedad, da det var den eneste klub, der var i Madrid på dette tidspunkt. De spillede søndag morgen på Moncloa. I 1900 opstod der dog en konflikt mellem flere af medlemmerne af klubben. Det fik flere af dem til at forlade klubben og lave en ny.

Den nye klub gik under navnet Nueva Sociedad de Football. Den fik dette navn, da de ønskede at sikre, at der kunne kendes forskel på de to klubber. Blandt de medlemmer, der valgte at forlade den oprindelig klub, var blandt andet Julián Palacios, der betragtes som værende den første officielle formand for Real Madrid.

Dertil forlod Juan Padrós og Carlos Padrós også holdet. De to var brødre, og indtog begge to formandsposten for Real Madrid senere. I 1901 undergik klubben et navneskifte, hvor det skiftede til Madrid Football Club. I 1902 valgte Sky at skifte navn til New Foot-Ball Club, hvilket de gjorde som følge af en restrukturering.

6. marts 1902 blev Madrid Football Club officielt grundlagt

Den 6. marts 1920 blev en ny bestyrelse udvalgt. Den blev ledt af Juan Padrós. Det betød også, at det var på denne dato, at Madrid Football Club officielt blev grundlagt. Allerede tre år (i 1905) efter, at klubben blev grundlagt, lykkedes det Madrid FC at vinde deres første titel, da de slog Athletic Bilbao i finalen i Spanish Cup.

Endvidere var Real Madrid også ét af de hold, der var med til at stifte Royal Spanish Football Federation. Det gjorde de d. 4. januar 1909, hvilket er blot fire år efter, at de vinder deres første titel. Grundlæggelsen af det førnævnte skete, da klubformand Adolfo Meléndez skrev under på en aftale med den spanske FA.

Efter at have flyttet blandt flere forskellige baner, valgte de at flytte til Campo de O’Donnell i 1912. Efter at have gået under navnet Madrid Football Club siden oprindelsen i 1920, ændrede klubben navn til Real Madrid i 1920. Det skete i forbindelse med at den værende konge, King Alfonso XIII, gav dem titlen som Real (Royal).

I 1929 blev den første liga i spansk fodbold grundlagt. Real Madrid lå nr. 1 i ligaens første sæson, indtil de i deres sidste kamp tabte til Athletic Bilbao. Det betød, at de endte som nr. 2 efter Barcelona. De vandt deres første ligatitel i 31/32, mens de også formåede at sikre titlen igen året efter, som det første hold nogensinde.

Mister titlen som Real

  1. 14. april 1931 mistede de deres titel som Real som følge af indtoget af den anden spanske republik. Derfor var de nødt til at vende tilbage til deres gamle navn, hvorfor klubben igen begyndt at gå under navnet Madrid Football Club. På trods af 2. Verdenskrig, så fortsatte man dog med at spille professionelt fodbold i Spanien.

Derfor kunne Madrid bl.a. prale af at vinde intet mindre end 11 – 1 over Barcelona i anden del af semifinalen i Copa del Generalísimo. Det er det, der i dag kendes som Copa del Rey, som havde tegnet navneændring for at hædre General Franco. Som følge af det voldsomme resultat, har der være mange teorier om kampen.

Det har bl.a. været oppe at vende, at spillerne fra Barcelona var bange for politiet, hvilket ikke kun inkluderer almindelige politifolk, men også den daværende direktør for statssikkerhed. Han skulle angiveligt have fortalt holdet, at nogle af dem kun spillede på grund af regimets generøsitet ved at tillade dem at blive i landet.

Dertil blev formanden for Barcelona, Enrique Piñeyro, angiveligt overfaldet af Madrid-fans. Der er dog ingen af de mange påstande, der er blevet bekræftet og bevist af FIFA eller UEFA. Derfor blev resultat af kampen også betragtet som værende legitimt af både FIFA og UEFA, hvorfor der ikke blot gjort noget ved det.

Utilfreds med hård spillestil

Ifølge en spansk journalist og forfatter ved navn Juan Carlos Pasamontes, afslog Josep Valle, der spillede for Barcelona på dette tidspunkt, at de spanske sikkerhedsstyrker skulle være ankommet før selve kampen. De ankom først senere, da både Barcelonas træner Juan José Nogués og spillerne udtrykte deres utilfredshed.

De var blandt andet sure over, at Real Madrid spillede for hårdt. Samtidig var de heller ikke tilfredse med, at hjemmeholdets fans var så aggressive. Da de nægtede at gå på banen i, dukkede den øverste chef for politiet i Madrid op. Han fortalte hvem, han var, og beordrede dem herefter til at gå ind på banen, for at spille.

Mange skift af stadion

Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en klub, der har skiftet mellem en lang række stadioner. Efter at have flyttet en del rundt i starten, flyttede holdet endelig til Campo de O’Donnell i 1912. Det forblev deres hjemmebane i hele 11 år. Herefter flyttede de til Campo de Ciudad Lineal, hvor de dog kun være I et år.

Det var et lille stadion, hvor der plads til 8.000 tilskuere. Efter at have været i et år, flyttede de til deres nye hjem på Estadio Chamartín, som blev indviet d. 17. maj 1923, hvor de tog imod engelske Newcastle United. Det var også på dette stadion, hvor der var plads til 22.500 tilskuere, at de vandt deres første spanske titel.

Efter at have oplevet succes, valgte den daværende form, Santiago Bernabéu, 1943 at klargøre, at Estadio Chamartín ikke var et stort nok stadion til klubbens ambitioner. Derfor blev et helt nyt stadion opført. Det nye stadion blev indviet af d. 14. december 1947, hvor Real Madrid spillede første kamp på det nye stadion.

Det var Santiago Bernabéu Stadion, som vi kender det i dag. Det fik dog ikke det navn, som det har i dag, før i 1955. Den første kamp på det nye stadion blev spillet mellem Real Madrid og portugisiske Belenenses. Det  var Los Blancos, der endte med at vinde kampen 3-1, med det sidste mål scoret af Sabino Barinaga.

Kapaciteten har været stigende

Der har også været en stor stigning i antallet af tilskuere, der var plads til på deres forskellige stadioner. Efter en udvidelse i 1953 var der plads til hele 120.000 tilskuere på deres stadion. Siden dengang er der dog sket en række reduktion af antallet af tilskuere. Det skyldes dog primært diverse former for moderniseringer.

De sidste ståpladser blev fjernet I 98/99 i henhold til påbud fra UFEFA, der forbød dem at have stålader i de kampe, der spilles i UEFA-turneringer. Dertil blev der også udført flere former for udvidelse. Den nuværende kapacitet lyder på cirka 81.000 tilskuere, mens der er planer om at udstyre stadion med et aftageligt tag.

Real Madrid kan bryste sig af at have det fjerdehøjeste antal af tilskuere ved deres kampe, blandt alle hold i hele Europa. De eneste tre klubber, der havde flere tilskuere ved deres opgør, var de følgende: Borussia Dortmund, Barcelona og Manchester United.