Du behøver ikke den store TV-pakke, for at se Tottenhams kampe live. Faktisk behøver du ikke engang et TV, hvis du ønsker at følge med, når Christian Eriksen og Co. løber ind på grønsværen. Du kan blot streame deres kampe i Premier League hos en streamingtjeneste.

Live-streaming af Tottenhams kampe: Sådan gør du

Det er heldigvis ikke specielt svært at komme i gang med at live-streame kampene fra Premier Leauge. Det kræver blot, at du har en konto hos ViaPlay. Her kan du oprette dig i løbet af få minutter, hvorefter du kan følge med i Tottenhams kampe i realtid. Det giver selvfølgelig også adgang til andre Premier League-kampe.

Med en konto hos ViaPlay får du ikke blot adgang til samtlige opgør i den engelske Premier League. Faktisk får du også adgang til Champions League, La Liga. Hvis det ikke kun er fodbold, der har din interesse, så kan du også live-streame et bredt spektrum af andre sportsgrene hos ViaPlay.

Når du live-streamer via ViaPlay, så er du ikke begrænset til at se med på dit TV. Du kan også streame såvel Tottenhams som alle de øvrige hold i Premier Leauges kampe på din mobil, tablet eller computer. Derfor har du altid en mulighed for at live-streame Premier League-kampe lige ved hånden – selv når du er på farten.

Historien bag Tottenham Hotspur F.C.

Klubben oprindeligt navngivet Hotspur Football Club, da den blev stiftet d. 5. september 1882 af en gruppe skoledrenge anført af Bobby Buckle. De var alle medlemmer af Hotspur Cricket Club, hvorfor fodboldklubben blev oprettet, for at kunne dyrke sport i løbet af vintermånederne.

Et år senere indhentede drengene hjælp fra John Ripsher, der var underviser i All Hallows Church. Han blev den første formand i klubben, og påtog sig ligeledes rollen som kasserer. Han hjalp og støttede de unge i de grundlæggende år, ligesom han også stod for at omorganisere og finde lokaler til klubben.

I april i 1884 blev klubbens navn omdannet til Totenham Hotspur Football Club. Det blev gjort for at undgå at blive forvekslet med en anden London-klub, der gik under navnet Hotspur, som fik leveres deres post det forkerte sted. Gennem tiden har klubben fået flere kælenavne som fx Spurs og The Lilywhites.

Blev en professionel klub i 1895

Klubben blev omdannet til en professional klub d. 20. december 1895. I sommeren 1896 fik de tildelt en plads i Divsion One i Southern League. D. 2. marts 1898 blev klubben registreret som officiel virksomhed, der fik navnet The Tottenham Hotspur Football and Athletic Company.

Kort tid efter blev Frank Brettell den første træner i klubben. Han startede med at skrive kontakt med John Cameron, der tog over som spillende træner, da Brettell forlod klubben året efter. Det fik en stor indflydelse, da han hjælp Spurs med at vinde dets første trofæ, da de vandt Southern League i sæsonen 1899 – 1900.

Det efterfølgende år lykkedes det desuden Spurs at vinde 1901 FA Cup, hvor de vandt 3 – 1 over Sheffield United i finalen. Det var dog i en kamp, der blev spillet om, da den første kamp endte 2 – 2. Ved at gøre dette, blev de faktisk også den første klub udenfor The Football League til at vinde FA Cup.

Starten i Football League

I 1908 fik de tildelt en plads i 2. divisionen i Football League. Allerede i deres første sæson lykkedes det dem at rykke op i 1. divisionen. Fire år senere overtager Peter McWilliam rollen som træner. I sæsonen 1914 – 1915 sluttede Tottenham i bunden af ligaen, da fodbold blev suspenderet som følge af 1. verdenskrig.

Efter at have vundet 2. divisionen i sæsonen 1919 – 1920, var de dog igen at finde i 1. divisionen. D. 23. april 1921 lykkedes det McWilliam at føre Spurs til deres anden FA Cup-sejr, da de slog Wolverhampton Wanderers 1 – 0 i finalen. De sluttede som nr. 2 i ligaen i 1922, men faldt ned i hierarkiet i løbet af de næste fem år.

Efter at have brugt en stor del af 1930’erne og 1940’erne i 2. divisionen, med undtagelse af få år, blev Arthur Rowe træner i 1949. Han udviklede en helt ny spillestil, der viste sig at være meget succesfuld. Derved fik han igen før Spurs op i 1. divisionen, hvor de endda vandt deres første titel i sæsonen 1950 – 1951.

Bill Nocholson kommer til

I oktober 1958 overtager Bill Nocholson rollen som træner. Han skulle vise sig at blive den mest succesfulde træner i klubbens historie. Han formåede nemlig at guide klubben til tre store successer i starten af 60’erne. Han vandt ’The Double’ i 1961, FA Cup i 1962 samt Cup Winner’s Cup i 1931.

Det var ligeledes Nicholson, der stod for at skrive kontrakt med både Dave Mackay og John White i 1959. De var begge meget indflydelsesrige spillere i forbindelse med Tottenham Hotspurs succes i starten af 60’erne. Han skrev også under med Jimmy Greaves i 1961, der var den mest målscorende spiller i engelsk fodbold.

Spurs blev også det første engelske hold til at vinde to forskellige europæiske trofæer, da de vandt UEFA Cup i sæsonen 1971 – 1972. Det gjorde de med et næsten nyt hold, der bestod af blandt andet Steve Perryman, Martin Chivers samt Pat Jennings. Nicholson vandt hele otte trofæer i sine 16 år som træner for klubben.

Nedrykning i slutningen af 70’erne

I sæsonen 1974 – 1975 trak Nicholson sig som træner, efter det begyndte at gå skidt for holdet. De rykkede ned efter sæsonen 1976 – 1977, hvor Keith Burkinshaw havde overtaget som træner. Han fik dog hurtigt vent det om igen, hvorefter Tottenham Hotspurs vendte retur til toppen af engelsk fodbold.

Det lykkedes Burkinshaw at gøre dette med et nyt hold, der bl.a. bestod af Glenn Hoddle samt to argentinske spillere, Osvaldo Ardiles og Ricardo Villa, som var relativt utraditionelt dengang. Med det nye hold fik de dog fin succes, da de endte med at vinde FA Cup i 1981 og 1982, og endda også UEFA Cup i 1984.

I 1980’erne skete der en masse ændringer i klubben, hvor der bl.a. skete en del på White Hart Lane, men der blev også skiftet ud blandt direktionen. Irving Scholar overtog klubben og flyttede den i en mere kommerciel retning, hvilket skete i takt med at engelske klubber generelt blev omdannet til kommercielle forretninger.

Gæld i klubben gjorde, at man igen valgte at skifte ud i direktionen, hvilket fik Terry Venables og Alan Sugar til at overtage kontrollen over Tottenham Hotspur plc i 1991. Venables var træner i klubben, og det lykkedes ham at vinde FA Cup i sæsonen 1990 – 1991, som gjorde Spurs til den første klub til at vinde otte FA Cups.

Den moderne Premier League-klub

Tottenham var én af de første fem klubber, der pressede på, for at få grundlagt Premier League. Det skete med godkendelse fra The Football Association, hvilket endte med at erstatte Football League First Division som den højeste division i engelsk fodbold. Den dag i dag spiller Tottenham Hotspurs stadig i Premier League.

På trods af stor succes for trænere og spillere som Teddy Sheringham, Jürgen Klinsmann og David Ginola, var det ikke en succes for Spurs i Premier League før slutningen af 2000’erne. Hidtil var de nemlig endt i midten af tabellen, hvilket også betød, at det kun lykkedes dem at vinde ganske få trofæer.

Det lykkedes dem at vinde League Cup i 199, da George Graham var træner. Det lykkedes dem først at vinde League Cup igen i 2008, da det var Juande Ramos, der var træner. Da Harry Redknapp tog over med spillere som Gareth Bale og Luka Modrić, lykkedes det at få klubbens placeringer til at forbedre sig lidt.

Alan Sugar sælger sin andel i Tottenham Hotspurs

I februar 2011 solgte Alan Sugar sin andel i Spurs til ENIC Sports plc, der drives af Joe Lewis og Daniel Levy. I samme ombæring trådte han også ned som bestyrelsesformand. Sammen ejede Lewis og Levy hele 85 % af af klubben. Det var dog hovedsageligt Levy, der rent faktisk stod for at drive klubben.

De besluttede sig for at udpege Mauricio Pochettino som cheftræner. Det var en rolle, han havde fra 2014 til 2019. I sæsonen 2016 – 2017 lykkedes det dem at slutte som nr. to i Premier League, hvilket er deres bedste præstation siden deres ligasejr tilbage i sæsonen 1962 – 1963.

Det er også værd at nævne, at Tottenham vandt over Manchester City og Ajax i UEFA Champions League i 2018 – 2019, hvilket gav dem en plads i finalen. Det gjorde dem til den tredje klub fra London, der var lykkedes med at få en plads i den prestigefyldte UEFA Champions League-finale.

De havde dog ikke held med at finde over det andet engelske hold, der også havde kvalificeret sig til finalen; Liverpool. Liverpool vandt nemlig kampen 0 – 2. På trods af dette, så blev Pochettino dog bænket efter en dårlig start på sæsonen 2019 – 2020, hvor han i stedet blevet skiftet ud med José Mourinho.