Mange tror, at det er svært at følge med i de kampe, der afvikles i DBU Pokalen. Det handler ofte om, at de tror, at de ikke kan følge med i kampene, hvis de ikke har den rette tv-pakke. Det er nærliggende at tro sådan, men det er slet ikke sådan, det forholder sig. Du kan nemlig sagtens se DBU Pokalen live, uden en tv-pakke.

Faktisk behøver du heller ikke at have et abonnement til en streamingtjeneste. Du kan blot oprette en konto hos en bookmaker, da de også har rettighederne til at sende disse kampe. Én af de bookmakere, der har valgt at tilbyde dette til deres brugere, er Bet365. Derfor er det oplagt at oprette sig hos den britiske bookmaker.

Hvis du gør det, så kan du følge med i alle kampe, der afvikles i DBU Pokalen. Det bedste af det hele er, at du ikke engang skal betale for det. Du bliver ikke krævet at skulle betale et abonnement eller en engangsbetaling pr. kamp. I stedet er der kun ét krav, du skal leve op til. Du skal nemlig altid have penge stående hos Bet365.

Live-streaming af DBU Pokalen: Så nemt er det

Det er altid en fornøjelse at følge den danske pokalturnering. Det er en turnering, hvor de små hold har en tendens til at spille op med topholdene. Det gør det ekstra sjovt at følge med. Der er mange, der gerne vil følge med, men som tror, det er for krævende at sætte i stand. Det behøver det dog slet ikke at være.

Hvis du gerne vil gøre det nemt for dig selv, når du skal følge med i kampe, der afvikles i DBU Pokalen, er det en god idé, at du opretter dig hos Bet365. Det er den nemmeste og hurtigste måde at gøre det på. Der skal ikke andet til end, at du opretter en konto, indbetaler lidt penge, og herefter kan du streame fodbold gratis.

Danmarks største fodboldturnering

DBU Pokalen er ikke blot en vilkårlig turnering. Det er derimod den største turnering her i landet. Turneringen har et motto, der er blevet ganske velkendt i det danske land. Det lyder som følgende: ’Én drøm, én chance og én vinder’. Med afsæt i dette kæmper ca. 700 hold om at få en plads i finalen i den store turnering.

Typisk bliver finalen afviklet i Parken på Kristi Himmelfartsdag. Det er ikke en helt ny turnering, eftersom den har været spillet siden 1954. Det betyder også, at den første finale fandt sted i 1955. Den har dog haft en del navne gennem tiden. Den har senest været kendt som Ekstra Bladet Cup, men i 2011 blev det til DBU Pokalen.

DBU Pokalen – Hvor kommer inspirationen fra?

Briterne har altid været foran danskerne, når det kommer til fodbold. Derfor bør det heller ikke komme som en overraskelse, at de afviklede deres første finale i FA Cup i 1872. Dengang var det hhv. Royal Engineers og Wanderers, der spillede finalen på The Kennington Oval i London, hvilket var hjembyen for begge hold.

I 1910 forsøgte Københavns Boldspil Union at afholde en lokal pokalturnering. Denne turnering vandt B93, da de i finalen slog KB med 2 – 0. I løbet af mellemkrigsårene spredte der sig en lang række pokalturneringer rundt om i de forskellige regioner. Det var dog først i 1950’erne, at man besluttede sig for at samle dem alle.

Den første finale i DBU Pokalen

Den første finale, der blev afviklet i DBU Pokalen, blev spillet i den gamle Københavns Idrætspark. Her kunne AGF rejse hjem med en sejr og en titel i bagagen, efter at have vundet hele 4 – 0 over 3. divisionsholdet Chang fra Aalborg. De måtte derfor tage tomhændet hjem, på trods af, at det var imponerende at nå til finalen.

På dette tidspunkt havde DBU faktisk kun ét sæt medaljer til DBU Pokalen. Der stod nemlig ikke noget i deres regler om, at et hold, der endte som tabere i en finale som denne, skulle have en medalje. Derfor er Chang-spillerne også de eneste pokalfinalister, der aldrig har modtaget et sæt medaljer, efter at være nået finalen.

Har ikke altid været spillet i Parken

I dag kan man ikke rigtigt forestille sig, at finalen skulle spilles et andet sted end i Parken. På trods af det, er det dog et spørgsmål, der har været oppe at vende op til flere gange. Ligesom det også førhen forholdt sig således, at man ikke nødvendigvis skulle finde vinderen på Kristi Himmelfartsdag – altså, på selve finaledagen.

Et godt eksempel på dette er, at der gik mere end tre måneder fra det første fløjt i en finale mellem Esbjerg fB og Boldklubben Frem i 1978, før Valby endelig kunne løfte pokalen og fejre, at de havde taget sejren. Det var dog først i 1991, at reglerne blev lavet om til, at man i dag skal finde vinderen på selve finaledagen.

Er det den korteste vej til europæisk fodbold?

Dertil bliver det også betragtet som værende den korteste vej til europæisk fodbold. Gennem årene har det da også være en turnering, der har kunne bane vej for en lang række hold, der ikke har været en del af den absolutte top. Det er en fordel, eftersom det har givet flere danske mulighed for at prøve den store scene.

Ét af de hold, der har formået at taget turen ud i Europa, ved at vinde pokalturneringen, er Randers Freja. De vandt ikke blot DBU Pokalen i 1967, men også igen året efter. Det er meget sjældent, at der er et hold, der har været i stand til at vinde i to år. Det bliver dog kun ekstra imponerende af, at de spillede i 2. divisionen.

Pokalsejren indbragte dem ikke blot en del penge, men gav dem også oplevelserne ved at deltage i en Europa Cup. Begge år var det hold fra den tyske Bundesliga, der fik sat en stopper for deres fremgang. I 1968 tabte de til Hamburger SV, mens de året efter nåede helt frem til kvartfinalen, hvor de dog tabte til 1. FC Köln.

Er der nogle hold, der har vundet ”The Double”?

Der er faktisk kun fire klubber i alt, der har præsteret at vinde den danske variant af ”The Double”. Med dette menes, at man har formået at vinde både DM og DBU Pokalen samme år. Ud af de fire hold, der har opnået dette, har AGF gjort det flest gange. De har nemlig gjort det hele tre gange – sidste gang var tilbage i 1960.

Dertil havde Vejle også held med at gøre det samme i både 1958 og 1972. Også Brøndby IF har gjort det. Det gjorde de nemlig i hhv. 1998 og 2005, mens FC Købehavn har gjort det i 2004 og 2009. I det hele taget er det faktisk AGF, der har haft størst succes i turneringen, da de har formået at vinde hele ni titler i alt.

Her er de efterfugt at Brøndby IF og Vejle, der begge har vundet seks gange i DBU Pokalen. AaB er dog ét af de hold, der altid har været uheldige. De har været med i hele ti pokalfinaler, men de har dog kun formået at vinde to af dem. Det formåede de dog at lave om på i 2014, hvor de slog FCK 4 – 2 i finalen i Parken.

Det betød dog ikke blot, at de kunne kalde sig vindere af DBU Pokalen, men de kunne dertil også bryste sig af, at have vundet The Double, som ét af de få hold, der har gjort dette.

Flest tilskuere til DBU Pokalkamp

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der har været en del snak om, hvorvidt man burde flytte finalen, hvis det er to hold, der ikke er fra Sjælland el.lign., som skal mødes i finalen. Det er en debat, der har været oppe flere gange. Den blev aktuelt igen, da der kun dukkede 8.332 tilskuere op, for at se OB spille mod AB i 1993.

Det var tilmed på et helt nybygget Parken i København, hvor der naturligvis kunne findes plads til langt flere tilskuere, end blot de førnævnte 8.332 tilskuere. Det er dog aldrig rigtig blevet til noget, hvorfor man fortsat spiller finalen i Parken. Endvidere bliver den også fortsat typisk afviklet på Kristi Himmelfartsdag.

Tre år senere viste det sig dog også, at det ikke rigtigt var noget, der var det store behov for, da der faktisk blev slået tilskuerrekord i 1996. Her dukkede der nemlig intet mindre end 36.103 tilskuere op, for at se den store kamp mellem AGF og Brøndby. Her vandt AGF 2 – 0, og forhindre derfor Brøndby IF i en The Double.

Det var dog en rekord, der kun holdt i et par år. Da Brøndby IF skulle spille mod FC København i finalen i 1998, var der intet mindre end 41.044 tilskuere i Parken. Det er desuden en rekord, der endnu ikke er blevet slået. Det er derfor den finale, der er blevet set af flest danskere – i hvert fald set ud fra antal tilskuere på stadion.