UEFA Champions League er verdens mest betydningsfulde fodboldturnering. Alene af den grund vil det undre os, hvis du er fodboldfan og ikke har fulgt den hæsblæsende turnering gennem årene. Det er i hvert fald svært at finde en lignende turnering, som byder på lige så mange spændende kampe som denne. Faktisk er det decideret umuligt.

UEFA Champions League er en af de fodboldturneringer og sportsbegivenheder, som man bare ikke må glip af, hvis man vil opleve spillere, som giver alt for deres klub, by og fans. Hvert år dyster 32 kvalificerede europæiske fodboldhold mod hinanden. Det indbefatter bl.a. AC Milan, AFC Ajax, Bayern München, Liverpool FC og FC Barcelona.

Alle deltagende hold kæmper for to ting; en fornem titel og en ikonisk vandrepokal. Den vindende klub skal som udgangspunkt give afkald på vandrepokalen til næste års vinder, medmindre den samme klub har vundet turneringen fem gange. Har man vundet turneringen fem gange, får man nemlig lov til at beholde den eksklusive pokal. Det er bl.a. lykkedes for Real Madrid og Bayern München.

Værd at vide om Champions League

 • Officielt turneringsnavn: UEFA Champions League
 • Arrangør: UEFA (Union of European Football Associations)
 • Etableringsår: 1972 (i dens nuværende format)

UEFA Champions League har i princippet eksisteret siden 1955. Dog har turneringen kun eksisteret siden 1992 i dens nuværende format. Den første vinder blev Olympique Marseille, som vandt 1-0 over AC Milan i finalen. Sidenhen har vi hyldet mange forskellige vindere. Desværre har ingen af dem været danske. Det er dog ikke til at vide, om en dansk klub kommer til at løbe med titlen i fremtiden. Det kan vi kun krydse fingre for.

Den prestigefyldte fodboldturnering bliver arrangeret og afholdt af UEFA, som også står bag Europa League, verdens næstmest betydningsfulde fodboldturnering. Indtil nu har kun fire danske klubber nået til turneringens gruppespil. Det drejer sig om AaB, Brøndby IF, FC København og FC Nordsjælland. FC København har været med flest gange af de nævnte.

Champions League er med 99,99 % sikkerhed kommet for at blive. Der er i hvert fald intet, som tyder på, at denne fantastiske fodboldturnering vil blive skrottet lige foreløbigt. Du kan derved stole trygt på, at Champions League også vil løbe af stablen om 5, 10 og 15 år.

Champions League kan følges online

Da de færreste har tid eller penge til at rejse verden rundt for at se deres favorithold spille Champions League, vælger de fleste at streame de mange spændende kampe. Det foregår selvfølgelig på nettet, hvor man kan streame næsten alle større fodboldkampe.

Champions League er en af de turneringer, som har vundet indpas hos de mange streamingtjenester. Det hænger helt naturligt sammen med, at interessen for at streame Champions League er enorm. Ønsker du også at se Champions League, bør du fortsætte læsningen. Vi vil nemlig snart afsløre, hvordan man streamer nogle af verdens største fodboldkampe.

Se Champions League online – helt gratis

Normalt bør man forholde sig kritisk, hvis man bliver tilbudt noget gratis. Det er trods alt meget begrænset, hvad man kan få gratis i vores verden. Streaming er ikke desto mindre noget af det, man kan få gratis, hvis man er bekendt med de mest gavmilde tjenester på markedet.

Under normale omstændigheder skal man være villig til at gå på kompromis med kvaliteten, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at streame fodbold gratis. Det er man heldigvis ikke nødt til for at se Champions League. Det forholder sig i hvert fald sådan, at flere af de største internationale bookmakere har købt rettighederne til at vise de største kampe. Disse kampe bliver vist via streams på deres hjemmesider. Du kan ikke kun se de indledende kampe i gruppespillet, men også semifinalen og finalen. Alt dette er muligt uden at kaste en eneste krone i puljen.  

Hvor kan man se Champions League gratis? Dét er det helt store og afgørende spørgsmål i denne guide. Du er måske ikke klar over det, men en af verdens største bookmakere tilbyder faktisk gratis streaming af internationale fodboldturneringer som Champions League. Det kommer de mange brugere til gode, idet de slipper for at investere i dyre tv-pakker. I dag fungerer streaming så godt, at det helt og aldeles kan erstatte den traditionelle tv-pakke. Er du også overbevist om, at streaming af topfodbold er fremtiden, så afmeld din dyre tv-pakke i dag. Man kan jo lige så godt spare, hvor der spares kan.

Bet365 er den ultimative tjeneste til såvel streaming som betting inden for fodboldverdenen. De servicerer efterhånden mange millioner brugere landet over, som ikke kun nyder at oddse, men også er taknemmelige for muligheden for at streame Champions League uden at skulle have betalingskortet frem. Bet365 tilbyder selvfølgelig dette for at få nye kunder i butikken, men det betyder ikke, at du er nødsaget til at spille hele din pension op.

Hvornår spilles der Champions League?

Champions League består ikke kun af et gruppespil og et slutspil. Den består også af kvalifikation. For overhovedet at komme med i gruppespillet skal man nemlig kvalificere sig. Det er som bekendt kun lykkedes for et mindre antal danske hold, hvilket siger noget om, hvor hård konkurrencen er. Det er ikke desto mindre med til at sikre, at kun de bedste af de bedste hold går videre til gruppespillet. Dét giver garanti for god fodbold på skærmen.

Når turneringen er i gang, vil kampene typisk blive spillet enten tirsdag eller onsdag kl. 19:00 eller 21:00. Tidligere blev alle kampene spillet kl. 20:45 på førnævnte ugedage. Med det nye program vil der være mulighed for at se to kampe på en aften, da der både er tidlige kampe kl. 19:00 og sene kampe kl. 21:00 dansk tid. Planen er at holde fast i disse tidspunkter i perioden 2018-2021.

UEFA Champions League finalen bliver typisk afholdt sidst i maj eller i starten af juni måned. Du kan evt. udprinte og hænge kampprogrammet op på dit køleskab, hvis du har svært ved at huske de mange datoer og tidspunkter. Uanset om den ønskede Champions League kamp bliver sendt om tirsdagen eller onsdagen på det tidlige eller sene tidspunkt, kan du være ganske sikker på, at den kan streames via Bet365. Alternativt kan du besøge en af de konkurrerende bookmakere, som ligesom Bet365 tilbyder gratis streaming.

Champions League Live

Der er ingen tvivl om, at Champions League er verdens største fodboldturnering. Derfor er det den ultimative turnering at følge, hvis man sætter pris på fodbold på højeste niveau. Det er en turnering, der hvert år byder på en masse fantastiske kampe. Med andre ord, så er det kampe, man ikke har lyst til at gå glip af.

Mange tror, at man er nødt til at have en stor tv-pakke, hvis man vil følge kampene i Champions League. Det er dog kun én af måderne at gøre det på. Hvis du ikke ønsker at betale i dyre domme for en tv-pakke, så kan du blot oprette en konto hos ViaPlay. Her kan du nemlig live-streame samtlige kampe i Champions League.

Live-streaming af Champions League: Sådan gør du

Viasat har sikret sig rettighederne til Champions League-kampene. Det betyder, at du kan følge alle kampene direkte på ViaPlay. For dig, der ikke har lyst til at have en tv-pakke, er dette en klar fordel. Det sparer dig for en del penge hver måned, da du derved ikke skal betale for en masse tv-kanaler, som du ikke får brugt.

Ikke nok med, at det er en glimrende måde at spare penge på, så er det heller ikke nær så besværligt at lave en konto hos ViaPlay. Du skal blot udfylde en formular med dine kontaktoplysninger m.m. Efter at have gjort dette, skal du indtaste dine kortoplysninger. Herefter kan du streame løs – alt lige fra film til direkte sport.

Det er dog også værd at pointere, at du med en konto hos ViaPlay har mulighed for at streame på stort set alle enheder. Du er derfor ikke tvunget til at sidde foran tv’et, hvis du skal se fodbold. Hvis du er på farten, kan du blot tage din smartphone frem, ligesom du også kan streame kampene på din tablet og din PC.

Historien og begyndelsen bag Champions League

Den første europæiske fodboldturnering var Challenge Cup, der var en konkurrence mellem holdende i det østrig-ungarske imperium. Mitropa Cup, der var en turnering, der var bygget efter Challenge Cup, så dagens lys 1927. Det var en idé fra østrigske Hugo Meisl. Ved denne turnering deltog centraleuropæiske klubber.

I 1930 blev Nations Cup (hed oprindeligt Coupe des Nations, som er fransk) det første forsøg på at udvikle en turnering for nationale storhold i Europa. Nations Cup blev afholdt og organiseret af den schweiziske klub Servette. Den blev afholdt i Genève og samlede ti nationale mestre på tværs af det europæiske kontinent.

Efter at have læst rapporter fra journalister om den populære Campeonato Sudamericano de Campeones i 1948, foreslog Gabriel Hanot, der var redaktør for L’Équipe, at man skabte en turnering for nationale mestre fra hele verden. Det ville derfor være den første turnering for klubhold på tværs af kontinenterne.

Det tog et stykke tid, men det lykkedes dog UEFA at lægge fundamentet for en sådan turnering. I Paris i 1955 blev den nye turnering skabt under navnet European Champion Clubs’ Cup.

Begyndelsen af Champions League

Den første udgave af European Champion Clubs’ Cup fandt sted i 55/56-sæsonen. I denne turnering deltog 16 forskellige hold, hvoraf nogle af dem var blevet inviteret. De følgende 16 hold deltog:

 • Milan (Italien)
 • AGF Aarhus (Danmark)
 • Anderlecht (Belgien)
 • Djurgården (Sverige)
 • Gwardia Warszawa (Polen)
 • Hibernian (Skotland)
 • Partizan (Jugoslavien)
 • PSV Eindhoven (Holland)
 • Rapid Wien (Østrig)
 • Real Madrid (Spanien)
 • Rot-Weiss Essen (Vesttyskland)
 • Saarbrücken (Saar)
 • Servette (Schweiz)
 • Sporting CP (Portugal)
 • Stade de Reims (Frankrig)
 • Vörös Lobogó (Ungarn)

Den første kamp blev afviklet d. 4. september 1955. Den blev spillet mellem Sporting CP og Partizan, og endte 3 – 3. Det første mål i både kampen og i turneringens historie blev scoret af João Baptista Martins, der spillede for Sporting CP. Finalen fandt sted på Parc des Princes mellem Real Madrid og Stade de Reims.

I denne kampe lykkedes det for Real Madrid at vinde 4 – 3, efter at have været bagud. Det kan de takke hhv. Alfredo Di Stéfano og Marquitos, men i særdeleshed Héctor Rial for, da han scorede to mål. Dermed kunne Real Madrid også erklære sig vindere af den første officielle udgave af European Champion Clubs’ Cup.

Real Madrid forsvarer titlen

Året efter formåede Real Madrid at forsvare deres titel, men denne gang var det dog på deres hjemmebane, Santiago Bernabéu, hvor de tog imod Fiorentina. Efter at der ikke har været scoret nogen mål i hele første halvleg, lykkedes det Real Madrid at score to mål i løbet af seks minutter, for at vinde titlen over italienerne.

Det var dog ikke slut for Real Madrid. I 1958 havde Milan ikke succes med at vinde kampen, på trods af, at de havde føringen i kampen to gange. Begge gange lykkedes det nemlig Real Madrid at udligne i kampen, der blev spillet på Heysel Stadium. I sidste ende scorede Francisco Gento og sikrede Real Madrid titlen igen.

Real Madrid nåede også hele vejen til finalen året efter, hvor de skulle spille en omkamp mod Stade Reims på Neckarstadion. Her vandt de 2 – 0. Året efter spillede de i finalen mod Eintracht Frankfurt, som stadig har rekorden for den finale, der er scoret flest mål i, da Real Madrid vandt finalen med hele 7 – 3.

Derfor formåede Real Madrid også at vinde hele fem titel i streg, som er en rekord, der stadig står den dag i dag. Det lykkedes dog for deres rivaler fra Barcelona at stoppe deres dominans i 60/61-sæsonen. Det betyder dog ikke, at Barcelona vandt det år, for de tabte nemlig 3 – 2 til Benfica i finalen på Wankdorf Stadium.

Benfica vinder to år i streg

Det lykkedes Benfica at vinde turneringen to år i streg, da de vandt 5 – 3 over Real Madrid i finalen åre efter, som blev spillet på Olympic Stadium i Amsterdam. I Benfica havde man et inderligt ønske om at slå rekorden for flest titler i streg, men det fik José Altafini fra Milan dog sat en stopper for på Wembley Stadium i 62/63.

Da Milan tog titlen med sig, var det også første gang at trofæet forlod Den iberiske halvø. I næste sæson var Real Madrid endnu engang at finde i finalen, men hellere ikke denne gang kunne de tage en titel med hjem. De blev slået 3 – 1 af Inter Milan på Ernst Happel Stadion, som derfor havde samme succes som deres rivaler.

Både titlen og trofæet fik lov til at blive i Milan for det tredje år i streg, da Inter vandt 1 – 0 over Benfica på deres hjemmebane, San Siro. Under lederskab af Jock Stein, lykkedes det for skotske Celtic at vinde over Inter Milan i finalen i 1967, hvilket gjorde Celtic til det første britiske til at vinde The European Cup.

Den velkendte Champions League-sang

Champions League-sangen er kendt hele verden over. Den har fået den simple titel ’Champions League’, og er skrevet af Tony Britten. Det er en tilpasning af George Frideric Handels sang Zadok the Priest. I 1992 blev Britten hyret af UEFA til at skrive og arrangere en sang, der kunne bruges i alle Champions League-øjemed.

Den blev oprindeligt spillet af Londons Royale Filharmoniske Orkester og er sunget af Academy of St. Martin in the Fields. Der skal ikke være nogen tvivl om, at det er en sang, der er kendt i hele verden. Derfor står det også angivet på UEFAs hjemmeside, at ’sangen er næsten lige så ikoniske som trofæet’.

Omkvædet består af tre forskellige sprog

Der er flere aspekter, der er med til at gøre det til en meget unik sang. Det er dog især det faktum, at sangens omkvæd er bestående af de tre officielle sprog, der bruges af UEFA: engelsk, tysk og fransk. Højdepunktet må dog siges at være, når der synges ’Die Meister! Die Besten! Les Grandes Équipes! The Champions!’.

Omkvædet bliver spillet før hver kamp, der afvikles i Champions League, når de to hold står side om side. Det bliver dog også spillet i begyndelsen og slutningen af alle tv-udsendelser af kampen. Udover sangen, er der også lavet indgangsmusik, der indeholder en del af selve sangen, som afspilles, når holdene går ind på banen.

Hele sangen har en længde på cirka tre minutter, og består af to korte vers og omkvædet. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at det i høj grad er omkvædet, som folk kender sangen for.

Specielle vokale versioner har været fremført

I forbindelse med flere afviklede finaler i Champions League har der været fremført specielle vokale versioner af sangen. Det inkluderer også udgaver af sangen, hvor den synges på andre sprog. I mange tilfælde har det været i form af, at omkvædet er blevet sunget på værtens sprog, i stedet for det originale omkvæde.

De forskellige versioner er blevet opført af de følgende kunstnere og artister:

 • Andrea Bocelli fra Italien i Rom 2009, Milan 2016 og Cardiff 2017
 • Diego Flores fra Spanien i Madrid 2010
 • All Angels på Wembley 2011
 • Jonas Kaufmann and David Garrett i München 2012
 • Mariza i Lissabon 2014
 • 2Cellos i Kijev 2018
 • Asturia Girls i Madrid 2019